09:00 - 16:00
07:00-07:45: AI+ Activity
Venue: Meet up outside Thon Hotel
AI+ Run: Voluntary for conference participants. An instructor runs together with the group.
09:00 – 11:30:AI+Business – Parallel Session 1
Venue: Byparken
AI+ Business offers the audience a range of compelling examples showcasing companies that have attained notable success through AI implementation. Business leaders from both established companies and startups share firsthand experiences of leveraging AI in their daily operations.
Read more and join!09:00 – 11:30:AI+Risk – Parallel Session 2
Venue: Conference room, Brygga Kultursal
Organizer: ESRA
AI+ Risk will showcase how AI can enhance risk comprehension and highlight situations where AI may introduce elevated risks requiring attention.
Read more and sign up for this session08:30 – 12:00:AI+ Education (in Norwegian) – Parallel Session 3
Venue: Kommunestyresalen, Halden rådhus
Organizer: Østfold University College
Konferansespor om anvendt kunstig intelligens i universitets- og høgskolesektoren.
Arrangementet passer spesielt for funksjoner som arbeider med IT, sikkerhet, digitalisering og KI, men er også nyttig for ledere og dem som jobber med å ta i bruk teknologien i eget arbeid.
Les mer og meld deg på!12:30 – 13:15: AI i kampen for sannheten
Innleder: Morten L. Dahlback (Faktisk.no)
Samtale: Jan Ketil Arnulf og Alex Moltzau
Intro: I en tid hvor informasjonsstrømmen er like omfattende som den er umiddelbar, har jakten på sannheten blitt en utfordrende oppgave. AI utvikler seg og bidrar til å lage og spre misinformasjon, men har også blitt en nøkkelaktør i vår daglige jakt på autentisk og pålitelig informasjon. Ved å utnytte maskinlæring og komplekse algoritmer, er AI i stand til å analysere enorme mengder data raskere enn noen menneskelig faktasjekker noensinne kunne. Men hvordan fungerer dette i praksis, og kan vi stole på at maskinene hjelper oss å finne sannheten? Eller vil de uforvarende føre oss videre inn i tåken av desinformasjon?
13:15 – 13:25: Pause
13:25 – 14:10: Hvordan gjøre etisk bruk av AI til et konkurransefortrinn?
Innledere: Gard Støe – AIBA og Nora Antonsen – NAYA
Samtale: Torgeir Waterhouse
Intro: For mange virksomheter er ikke bruk av AI et rent teknologisk spørsmål – vel så viktig er hvordan teknologien anvendes. I denne sammenhengen fremstår etisk AI ikke bare som en moralsk forpliktelse, men også som et potent konkurransefortrinn. Men hva innebærer det egentlig å utøve etisk bruk av AI? Og hvordan kan organisasjoner omdanne etiske retningslinjer til strategiske fordeler i et stadig mer konkurransedyktig landskap? Dette krever en dypere forståelse av både teknologiens potensiale og dens innvirkning på samfunnet.
14:10 – 14:20: Pause
14:20 – 15:05: Hvordan balansere begrensninger og muligheter; hvordan kan reguleringer støtte innovasjon?
Innledere: Hugo Berg Otterlei og Nicolai Halbo (Simonsen Vogt Wiig)
Samtale: Marianne Hagelia (HiØ) og Ole Tom Seierstad (Microsoft)
Intro: I krysningen mellom rask teknologisk fremgang og den nødvendige beskyttelsen av samfunnsmessige verdier, finner vi stadig denne debattens komplekse spørsmålet. Reguleringer kan fungere som katalysatorer for innovasjon – hvis de er utformet og implementert med omtanke. De kan etablere et fundament av tillit og sikkerhet som er essensielt for at samfunnet skal omfavne og integrere ny teknologi. Men å finne den rette balansen mellom å fremme innovasjon og å beskytte mot potensielle negative konsekvenser, er ingen enkel oppgave. Det krever dialog mellom innovatører, politikere, regulatorer og det bredere samfunn for å identifisere veier som tillater både vekst og beskyttelse.
15:05 – 15:15: Pause
15:15 – 16:00: Hvordan kan anvendelse av AI gi norske bedrifter en fordel i internasjonal sammenheng?
Innleder: Oppsummering fra AI-bot
Samtale: Kjetil Staalesen (LO), Ingvild Strand von Krogh (Abelia), Jan Ketil Arnulf (BI) og Eli Haugerud (Smart Innovation Norway)
Intro: AIs muligheter reiser spørsmål om etikk, reguleringer og behovet for å balansere teknologisk adopsjon med bærekraftige og samfunnsmessige hensyn. Hvordan kan norske bedrifter navigere i dette komplekse landskapet? Hva kreves for å sikre at anvendelsen av AI ikke bare følger internasjonale standarder, men også bidrar positivt til global innovasjon? Vi vil dykke ned i disse kritiske spørsmålene og undersøke hvordan norske virksomheter kan utnytte AI for å skape reell verdi og differensiere seg i et konkurransedyktig globalt marked.